Χαιρετισμός του Γ.Γ. Περιφέρειας Αττικής κ. Χαράλαμπου Μανιάτη
 

Χ.Μανιάτης.jpgΗ Ελλάδα είναι αδιαμφισβήτητα η χώρα που «γέννησε» δυο έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες με την ύπαρξη του κόσμου όπως τον ξέρουμε σήμερα. Την Δημοκρατία και τον Πολιτισμό.

Στο πέρασμα των αιώνων οι δυο αυτές έννοιες συνδέθηκαν με μια ακόμη: τον αθλητισμό. Τον αθλητισμό, ο οποίος είναι και αυτός με την σειρά του άρρηκτα συνδεδεμένος με την άσκηση του πνεύματος, με την καλλιέργεια του νου.

Το σκάκι είναι η κατ' εξοχήν δραστηριότητα που συνδυάζει την πνευματική άσκηση με τον αθλητισμό, καθώς είναι ένα σοφά δομημένο παιχνίδι, που απαιτεί ικανότητα πρόβλεψης και συνδυαστικής σκέψης, αλλά και μεγάλα αποθέματα υπομονής, αντίληψης, πειθαρχίας, διαίσθησης και θάρρους.

Η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο αυτό, στηρίζει έμπρακτα την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία στην διοργάνωση του 24ου Διεθνούς Τουρνουά «Ακρόπολις», καθώς θεωρεί ότι με το πνεύμα, την κριτική αντίληψη και την ηθική ανάταση που προσφέρει το σκάκι, αποτελούν τα βασικά εκείνα συστατικά που μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα ακόμη ψηλότερα.

Για μένα προσωπικά το τουρνουά αυτό έχει και μια άλλη διάσταση, καθώς πραγματοποιείται στην Χαλκίδα, την πόλη που γεννήθηκα, που μεγάλωσα και συνεχίζω να ζω, την πόλη που με το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει μπορεί να προχωρήσει ακόμη περισσότερο και να αποτελέσει πρέσβειρα του πολιτισμού και του αθλητισμού στην ευρύτερη περιοχή.

Συγχαίρω θερμά την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία για την ανάπτυξη και την καλλιέργεια του αθλήματος σε όλη την Ελλάδα, καθώς και για την υλοποίηση του 24ου Διεθνούς Τουρνουά «Ακρόπολις» και είμαι βέβαιος ότι οι Έλληνες σκακιστές, θα έχουν την δυνατότητα να αποδείξουν την υψηλή τους κλάση.

 

Χαράλαμπος Μανιάτης
Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Αττικής

Διαβάστε επίσης:
-
Xαιρετισμός του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνου Μαρκόπουλου
- Χαιρετισμός του Γ. Γ.Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελή Σκλιά
- Χαιρετισμός του Νομάρχη Εύβοιας κ. Θανάση Μπουραντά
- Χαιρετισμός Δημάρχου Χαλκιδέων Θανάση Ζεμπίλη
- Χαιρετισμός Προέδρου του Οργανισμού Άθλησης Χαλκίδας & Δημοτικού συμβούλου Σταμάτη Γκάβαλη

 logo-greek--JPEG.gif
 athina_attiki.jpg
 Περιφέρεια-Στερεάς-Ελλάδας.gif
Nomarxia Evias_logo_1.jpg
TEDKE_logo.JPG
 Δήμος Χαλκιδέων.gif
 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ-ΑΘΛΗΣΗΣ-1.gif
 PALAMEDES.gif