Χαιρετισμός του κ. Σταμάτη Γκάβαλη Προέδρου του Οργανισμού Άθλησης Χαλκίδας
& Δημοτικού συμβούλου

«Το σκάκι στη καρδιά της Χαλκίδας»

Gavalis-Stamatis.gif«Μια τόσο μεγάλη διεθνής αθλητική διοργάνωση φιλοξενείται για πρώτη φορά στην πόλη μας. Το 24ο Διεθνές Σκακιστικό  Τουρνουά «Ακρόπολις» φέρνει ότι καλύτερο έχει να παρουσιάσει σήμερα η σύγχρονη σκακιστική αθλητική  κοινότητα.

Καλωσορίζουμε τη σημαντική αυτή διοργάνωση και καλούμε τους δημότες μας και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες να μάθουν για το άθλημα και να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Υπάρχουν πολλές άγνωστες πλευρές του αθλήματος όπως το καλλιτεχνικό σκάκι, το οποίο  μπορεί να συγκινήσει πολλούς/ές και να προσφέρει πολλά στην ανάπτυξη του αθλήματος. Η ελληνική σκακιστική οικογένεια έχει να επιδείξει μια εξαιρετική πορεία με άξιους αθλητές, προπονητές και διοικητικούς παράγοντες υψηλού επιπέδου.

Το τουρνουά είναι επίσης και μια επιβράβευση για την Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος "Παλαμήδης ο Ευβοεύς",  που χρόνια τώρα κοσμεί την αθλητική κοινότητα της Εύβοιας. Στην  Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (Ε.Σ.Ο.), και τους  συνδιοργανωτές, το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, την Περιφέρεια Αττικής, την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ευβοίας, την Τ.Ε.Δ.Κ. Ευβοίας αποδίδουμε τα εύσημα για την επιτυχία αυτή.

Είμαστε σίγουροι ότι αυτή η διοργάνωση,  μαζί με άλλες πρωτοβουλίες της αυτοδιοίκησης, του κράτους και των αθλητικών φορέων της Ελλάδος και της Χαλκίδας,  μας φέρνουν πιο κοντά σε μια νέα περίοδο,  που ο Αθλητισμός, ο Τουρισμός και ο Πολιτισμός θα ενωθούν ξανά. Θα ενωθούν για να αποτελέσουν μέρος μιας στρατηγικής για την ανάπτυξη της πόλης μας, της Χαλκίδας. Εμείς ως Δήμος Χαλκίδας, ως Οργανισμός Άθλησης ήδη προχωράμε σε αυτή την πορεία. Όλοι μαζί, μπορούμε να τα καταφέρουμε».


Σταμάτης Γκάβαλης
Προέδρος του Οργανισμού Άθλησης Χαλκίδας
& Δημοτικός σύμβουλος

Διαβάστε επίσης:
- Xαιρετισμός του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνου Μαρκόπουλου
-
Χαιρετισμός του Γ.Γ. Περιφέρειας Αττικής κ. Χαράλαμπου Μανιάτη
- Χαιρετισμός του Γ. Γ.Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελή Σκλιά
- Χαιρετισμός Δημάρχου Χαλκιδέων Θανάση Ζεμπίλη
- Χαιρετισμός του Νομάρχη Εύβοιας κ. Θανάση Μπουραντά

 logo-greek--JPEG.gif
 athina_attiki.jpg
 Περιφέρεια-Στερεάς-Ελλάδας.gif
Nomarxia Evias_logo_1.jpg
TEDKE_logo.JPG
 Δήμος Χαλκιδέων.gif
 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ-ΑΘΛΗΣΗΣ-1.gif
 PALAMEDES.gif