Χαιρετισμός του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνου Μαρκόπουλου


Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης.jpgΜε την ευκαιρία της διεξαγωγής του διεθνούς σκακιστικού τουρνουά ‘Ακρόπολις’ θα ήθελα να συγχαρώ την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία για τη σπουδαία πρωτοβουλία της. Το σκάκι είναι κορυφαίο πνευματικό άθλημα και έχει εκατομμύρια φίλους σε όλο τον κόσμο.
Συνδυάζει στρατηγική και τακτική, ψυχολογία και δεξιότητες για όλους εκείνους που ασχολούνται με αυτό.

Μακριά από τον παράγοντα ‘τύχη’, η οποία παρεισφρεί σχεδόν σε όλα τα υπόλοιπα αθλήματα, το αποτέλεσμα εξαρτάται στο ακέραιο από τις φυσικές και νοητικές ικανότητες των παικτών χωρίς να υπεισέρχονται στο ελάχιστο οι περιβόητες ‘ουσίες’ που τόσο πολύ αμαυρώνουν την παγκόσμια αθλητική ιδέα και γίνονται πρώτη είδηση σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ανά τον κόσμο μεταφέροντας μία στρεβλή εικόνα για τον αθλητισμό.

Οι διάσημοι σκακιστές όπως ο Κάρποβ, ο Φίσερ, ο Σπάσκυ ή ο Κασπάροβ δεν υστερούν καθόλου σε αίγλη σε σχέση με τους αθλητές του στίβου ή των ομαδικών αθλημάτων και η αφοσίωση, το πάθος και η αγάπη που επέδειξαν για το σκάκι μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ως πρότυπο για τα νέα παιδιά.

Παράλληλα το τουρνουά ‘Ακρόπολις’ ενισχύει την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό σε επίπεδο εναλλακτικού και αθλητικού τουρισμού. Παράλληλα θα ήθελα να σας εκφράσω τη μεγάλη χαρά μου που φέτος οι αγώνες πραγματοποιούνται στην ιδιαίτερη πατρίδα μου την Εύβοια.

Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης στηρίζει την προσπάθεια αυτή αλλά και κάθε άλλη προσπάθεια που αναδεικνύει με οποιονδήποτε σοβαρό τρόπο τη χώρα μας στο εξωτερικό και ταυτόχρονα προάγει την άμιλλα μέσα από τον υγιή συναγωνισμό.

Κωνσταντίνος Αθ. Μαρκόπουλος
Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης

Διαβάστε επίσης:
-
Χαιρετισμός του Γ.Γ. Περιφέρειας Αττικής κ. Χαράλαμπου Μανιάτη
- Χαιρετισμός του Νομάρχη Εύβοιας κ. Θανάση Μπουραντά

 logo-greek--JPEG.gif
 athina_attiki.jpg
 Περιφέρεια-Στερεάς-Ελλάδας.gif
Nomarxia Evias_logo_1.jpg
TEDKE_logo.JPG
 Δήμος Χαλκιδέων.gif
 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ-ΑΘΛΗΣΗΣ-1.gif
 PALAMEDES.gif